אוצרת: ברכה זילברשטיין
In-Sight-Out
ענבל יניב
גופי זכוכית מעוגלים ומוארים נוצרו בהשראת יער ירושלמי שבסמוך אליו התגוררה האמנית. הטבע העשיר חשף אותה ליופי ולסדר האסתטי הקיים בטבע ולמדע הפרקטלים. כל האובייקטים מאופיינים בצורה ביצתית, בפרופורציות ובגדלים שונים. בכל אחד ישנה בועה פנימית המעוטרת במנעד שנע בין דימויים לבין ציורים מופשטים ופיגורטיביים. המעטה החיצוני עשוי משכבת זכוכית עבה שנחצבה בעומקים שונים, בצורות שונות ובהתזת חול, בטכניקה שהאמנית פיתחה.

לנשום עמוק ולהחזיק
שירי בן סיני, 2019
טראומה גופנית הובילה את שירי ליצור את עבודות הזכוכית שלה המוצגות במזגגה. הן חלק מעבודת הגמר שלה בבצלאל 2019 במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית. במהלך לימודיה היא פיתחה טכניקה חדשה המאפשרת חיבור של חלקי זכוכית יצוקים בצורה מדויקת וללא דיפוזיה ביניהם, דבר שאינו ניתן לביצוע בטכניקה המסורתית. העבודה על הפרויקט, שהיא אינטרפרטציה אמנותית להדמיות ה -CT של מערכת העיכול שלה, הייתה חוויה תרפויטית. יציקת הכאב המייסר לתוך האובייקטים העבירה את החולשה הפיסית שלה לתוכם וחיזקה אותם ואותה כל פעם שנכנסו אל התנור ויצאו ממנו.
פעימה
נטע פרבר 2019
מול כלי חרס עתיקים שנתגלו בחפירות דור מוצג בחדר העבודה של הארכיאולוגים אוסף חי ופועם של גופים עשויי פורצלן היוצרים יחד מעין שדה צבעוני פורח, פרי עבודתה של האמנית נטע פרבר. עבודתה נעשתה בעיקר על אובניים, בתנועות עגולות החוזרות על עצמן, תוך התמסרות החומר לרצון הקדר. בתהליך העשייה נוצקה חיות בגופים, והם התרחקו מהפונקציונליות שכל-כך מאפיינת את עבודת הקדרות המסורתית. לכך מוסיפה הצבעוניות ההרמונית השקטה בניגוד לאדמתיות הכבדה של הכלים העתיקים.


דין פרוטה כדין מאה
מטבע ברונזה קטן (פרוטה), שנתגלה על פני השטח בתל דור על ידי נגה חרמוני בת השמונה מקיבוץ נחשולים, והובא למוזיאון.
המטבע נטבע בירושלים על ידי נציב יהודה פורקיוס פסטוס בשנת 58/59 לספירה. הוא מוכר במקורות היהודים והנוצרים כנציב ששלט מטעם הקיסר הרומי נרון. בימיו התגברה העוינות לרומא שהובילה לבסוף למרד הגדול ב-66 לספירה, וכן מעורב בהעברתו של השליח הנוצרי פאולוס למשפט ברומא. על מטבעותיו מופיע ענף דקל.
כל הכבוד לנגה ! שמצאה לנכון להעביר למוזיאון את המטבע המוצג כיום בתצוגת הכניסה והוא מסמל את הקשר ההדוק בין ילדי הקיבוץ למוזיאון
חולצה לכל עונת חפירה
לזכרו של פרופ' אפרים שטרן ז"ל, שעמד בראש משלחת חפירות תל דור 1980-2000, ערכנו יום פתוח בסיום עונת החפירות הנוכחית. סיירנו בחפירות דור בים וביבשה, שמענו הרצאות מרתקות על חידושי המחקר, ובמוזיאון הוצבה תערוכת ממצאי העונה. פרופ' שטרן, בשנים שניהל את החפירות, אסף את חולצות הטי של המשלחות השונות. בחדרי המוזיאון הצגנו 40 חולצות מהאוסף, והתרגשות ותיקי החופרים והמתנדבים הייתה רבה.

